У Рівному – літературний ігроленд «Що ти знаєш про Шевченка?»

03 Березня 2020, 13:21
1008

Рівненська обласна бібліотека для молоді розпочала низку заходів до Шевченківських днів.

З цієї нагоди відбувся інтерактивний захід «Літературний ігроленд «Що ти знаєш про Шевченка?». До книгозбірні завітали учні рівненської школи № 10. Про це йдеться на сайті Рівненської облради.

Ведуча розповіла школярам цікаві факти з біографії Кобзаря, після чого учнів розділили на групи. Учасники повинні були завершити слова з відомих віршів Тараса Шевченка. Або ж доповнити його тексти. Кожна команда набирала певну кількість балів. Переможця визначали серед тих, хто першим правильно завершував уривок того чи іншого твору. Організатори з приємністю відзначили, що школярі досить добре знають Шевченкову творчість.

Ще один формат, завдяки якому перевірили знання школярів, - це гра «Крокодил». Учні жестами чи мімікою зображали уривки поезій.

Дізналися школярі й про Шевченка-художника. Разом з ведучою серед репродукцій різних митців обирали саме копії Шевченкових картин. 

Цього тижня обласна бібліотека для молоді проведе ще кілька заходів, присвячених річниці народження Тараса Шевченка.

5 березня о 12:00 у приміщенні книгозбірні розпочнуться голосні читання «Тарасове слово звучатиме вічно». О 13:10 для студентів Рівненського автотранспортного коледжу НУВГП проведуть Шевченкові читання «Шевченкове слово-духовний код української нації». А в 14:00 в інформаційній зоні бібліотеки відбудеться флешбом «Шевченко».

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024