Стадіон «Мототрек» у Рівному обіцяють «реанімувати»

11 Березня 2020, 10:04
2599

Стадіон «Мототрек» у Рівному цього року готується прийняти шість спідвейних змагань. Частина з них – європейського рівня.

Зокрема, півфінали дорослого та юніорського чемпіонатів Європи, а також Кубок МАСЕC. Керівник «Клубу вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня на засіданні виконавчого комітету Рівнеради розповів про успіхи місцевого спідвею та плани на найближче майбутнє. Про це інформує Rivne Media.

Читайте такожВ Городку встановлять пункт контролю чистоти повітря

З 2016 року в обласному центрі успішно діє програма розвитку мотоциклетного спорту, функціонує секція спортивно-технічного клубу. Вихованці рівненського спідвею вдало виступають на міжнародних змаганнях, а місцевий «Мототрек» щороку підвищує рівень проведених турнірів. Крім того, минулого року Рівне з розмахом відсвяткувало 60-річчя рівненського спідвею.

Успіхам спідвею у Рівному тішиться міський голова Володимир Хомко. Очільник міста зазначив, що цьогоріч планується подальший розвиток цього виду спорту. Якісні зміни очікують і на головну спідвейну арену міста – стадіон «Мототрек». Яка, до слова, знаходиться на балансі Товариства сприяння обороні України.

«В нас залишається проблема зі стадіоном. Ми домовились з керівництвом. Минулого року я зустрічався з комісаром європейського спідвею. Вони нам поставили вимогу: щоб проводити європейські змагання, потрібно зробити звук, освітлення і таке інше. Тому ми зараз думаємо як це виконати», – додав міський голова Рівного.

Нагадаємо, у Рівному триває будівництво двох спортивних арен – стадіону «Авангард» та спорткомплексу на Макарова.

Календарних спідвейних змагань у Рівному на 2020 рік:

26.04  - Відкритий особистий чемпіонат України;

17.05 - Особистий чемпіонат Європи SEC, півфінал;

04.07 - Особистий чемпіонат Європи серед юніорів U21, Півфінал;

01.08 - Міжнародний турнір;

29.08 - Європейський Кубок МАСЕC, етап;

26.09 - Міжнародний турнір «Кубок Закриття Сезону» та «Меморіал Ігоря Марка».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024