Рівнерада відсудила земельну ділянку вартістю майже 5 мільйонів гривень

11 Березня 2020, 16:33
459

Рівнерада відсудила самовільно зайняту земельну ділянку вартістю майже 5 мільйонів гривень.

Господарський суд Рівненської області 10 березня задовольнив позов місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Рівненської міської ради про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки вартістю 4,7 мільйона гривень. Про це інформує пресслужба прокуратури Рівненщини.

Одне з товариств аби встановити металевий паркан використали земельну ділянку, яка межує із ділянкою, що перебуває в його користуванні на підставі договору суборенди та надана для здійснення будівництва, обслуговування житлового кварталу.

Враховуючи, що спірна земельна ділянка комунальної власності, яка відноситься до земель запасу житлової та громадської забудови, товариству у власність чи в користування не виділялась, вказане свідчить про порушення вимог земельного законодавства та кваліфікується як самовільне зайняття.

Поряд з цим, органи державного контролю та місцевого самоврядування не вжили достатніх заходів з метою захисту інтересів держави, що й слугувало підставою для звернення місцевою прокуратурою до суду з позовом.

За результатами судового розгляду, господарським судом задоволено позов прокурора про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у попередній стан шляхом знесення паркану.

На даний час рішення законної сили не набрало.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024