Заступниця очільника Рівного прокоментувала рішення урядовців щодо обмежувальних заходів

11 Березня 2020, 17:01
912

Заступниця міського голови Рівного з гуманітарних питань Галина Кульчинська розповіла Суспільному, як у місті готові до виконання рішення уряду щодо обмежувальних заходів через загрозу поширення коронавірусу.

Нагадаємо, Кабмін на своєму засідання сьогодні ухвалив рекомендації обмежити масові заходи, де буде залучено понад дві сотні осіб, а також ввести карантин у навчальних закладах щонайменше на три тижні.

Читайте такожКарантин та заборона експорту товарів: Уряд убезпечує українців від коронавірусу

З Галиною Кульчинською журналісти спілкувались о 14:30 година. Вона зазначила, що станом на цю хвилину мерія ще не має рішення Кабміну, де вказані чіткі заходи і чого вони стосуються.

«Як тільки буде це рішення Кабміну, очевидно, що ми будемо збирати, – чи сьогодні ввечері, чи завтра зранку», – комісію з надзвичайних ситуацій. Якщо є рішення Києва про карантин до 3-го квітня – це буде карантин до 3-го квітня і це буде стосуватись всіх закладів освіти, які знаходяться на території Рівного. В першу чергу, це школи, виші і професійно-технічні заклади. Що стосується дошкільних закладів – подивимось, як це прописано Кабміном і тоді будемо приймати рішення. Очевидно, що будуть відмінені всі заходи спортивного, культурологічного характеру, тобто концерти, змагання. Я рекомендувала відмінити спортивну першість школи №5 з боксу, де мали приїжджати учасники з різних міст України.

Галина Кульчицька вважає рішення уряду правильним. Ще і грип зараз розповсюджується, і люди вже померли (5 випадків з початку року,-ред.). Ми вже почали роботу з сімейними лікарями. У кожного є майже по 2 тисячі пацієнтів, у них є контактні телефони. Ми 3-го березня на нараді просили, щоб вони вибрали групу ризику (65+) і телефоном контактували з людиною і розпитували, як себе почувають. Ми проводимо навчання із сімейними лікарями, там програватимуть три ситуації, щоб ми розуміли, де ми, можливо, помиляємось, що не враховуємо, – розповіла заступниця мера.

Зазначимо також, що на Рівненщині, за інформацією першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, було шість випадків підозри на коронавірус, жоден із них не підтвердився.

Наразі вже відомо, що усі нюанси обмежувальних заходів у міській раді озвучать 12 березня зранку.

Позачергова сесія Рівненської міської ради, яка запланована на 12 березня, не скасовується, – повідомила пресслужба міськради.

Також поки немає інформації про зміни у проведенні обласної сесії 13-го березня, повідомила речниця ради Юлія Василенко.

Читайте також: Як не підхопити коронавірус: поради рівненського епідеміолога

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024