Рівненський район – лідер по кількості жінок, які не виплачують аліменти своїм дітям

16 Березня 2020, 12:46
983

На Рівненщині 379 жінок ухиляються від добровільної сплати аліментів на утримання власних дітей.

Найбільша кількість таких випадків зареєстровано в Рівненському – 54 особи, Острозькому (36), Здолбунівському (35), Рокитнівському (32) та Сарненському (31) районах. Кошти не сплачуються на утримання 478 дітей. Проо це інформує пресслужба Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (міста Львів).

Читайте також: Чотирирічному хлопчику із Заліс потрібні кошти на дороге лікування

Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (міста Львів) - начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області Юрій Соценко зазначає, що серед основних причин невиконання рішень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки, є ведення боржником аморального способу життя, відбування покарання, перебування у відпустці по догляду за іншою дитиною. Серед інших причин – перебування боржника за кордоном, відсутність майна, коштів та постійного доходу.

Разом з тим, нагадуємо, що за невиконання своїх зобов’язань суди накладають на боржників з аліментів адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість проваджень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки зменшилася на 8%.

Працівники відділів державної виконавчої служби Рівненської області продовжують працювати над примусовим стягненням аліментів з недобросовісних боржників, щоб діти таки змогли отримати кошти на своє належне утримання.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024