Під час карантину в супермаркетах Рівного «підскочили» ціни на продукти

24 Березня 2020, 09:01
3049

У супермаркет пускають по кілька покупців і лише в масках.

Величезні черги до супермаркетів у Рівному. Місцеві мешканці витрачають годину часу, щоб потрапити в середину магазину. У приміщення пускають лише у масках, яких в аптеках немає. Чи є дефіцит продуктів та чи зросли ціни, дізнавалися журналісти «5 каналу».

Читайте також: Ажіотаж на захисні маски: у Рівному в черзі близько сотні людей 

Черга до одного із супермаркетів – кілька десятків метрів. Люди стоять на відстані один від одного, але не обурюються. У супермаркет пускають по кілька покупців і лише в масках. Усередині покупців небагато. Більшість – із переповненими кошиками.

«Риба, м'ясні продукти, овочі та фрукти. Ми з села приїхали, повний багажник загрузили і так буде добре. Що ж, я кожен раз не наїжджуся», – каже один із покупців.

Дефіциту товарів немає, кажуть покупці, а ось ціни зросли.

«Помітила, цибуля і капуста на 10 гривень, ой, вибачте, на 7 гривень. Мені часник не сподобався – 136 гривень за кілограм», – кажуть відвідувачі.

У маленьких продуктових магазинах великих черг немає, але й вибір товарів менший. 

«Ми по 5 людей запускаємо, більше ні, бо не маємо права. Все те саме, немає підняття цін», – каже Ірина, продавчиня магазину.

Керівники магазинів від коментарів утримуються, а чиновники закликають не створювати штучний ажіотаж, запевняють: у торговельних мережах усього вистачає.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024