Скандал у міській раді Рівного: на засідання комісії не пустили народну депутатку

24 Березня 2020, 11:37
2396

Народну депутатку не пустили на засідання комісії, щодо питань пов'язаних з пандемією коронавірусу.

23 березня у Рівному відбулося екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісію проводили під головуванням міського голови Рівного Володимира Хомка. 

У міську раду прийшла народна депутатка України від Рівненщини Соломія Бобровська. Однак, її не пропустила охорона. Мовляв, комісія проходить в закритому режимі.

За словами Соломії Бобровської, такі дії керівника міської ради Рівного – злочин та перешкоджання її діяльності як народної депутатки України.

Своєю чергою начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення апарату Рівненської міської ради та виконавчого комітету Микола Прокопчук повідомив журналістам видання Район.Рівне, що про інцидент дізналися з повідомлень у ЗМІ. Про жодні доручення, які говорить народна обраниця, він не знає. 

«Засідання комісії проводили у закритому режимі, тобто на ній були присутні тільки члени комісії. Що трапилося в холі – хай розбирається поліція», – додав Микола Прокопчук.

Соломія Бобровська після інциденту в міській раді викликала до міськвиконкому поліцію і написала заяву на дії міського голови Рівного з приводу не пускання її на засідання, а відтак – перешкоджання її службовій діяльності. Зазначає, що підготувала ряд запитань та пропозицій, які хотіла озвучити на комісії.

«До вечора була на допиті у слідчої у зв’язку із внесенням до ЄРДР відомостей про вчинення злочину, передбаченого ст. 351 КК України. За вказівкою міського голови невстановлена особа перешкоджала моїй діяльності, як народної депутатки і не допустила до участі в міському штабі Рівного з протидії пандемії. Моєю ж метою було взяти в ньому участь, оскільки готувала ряд запитань та пропозицій. Нікому не секрет, що окрім запобіжних заходів під час карантину, що коїться в інших галузях – під замком» – зауважила Соломія Бобровська.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024