Полярник з Рівного не потрапив до Антарктиди через карантин

25 Березня 2020, 11:03
823

Українська антарктична експедиція, у складі якої є рівнянин Ігор Дейнека, на двотижневій обсервації під Києвом.

Через пандемію COVID-19 команда 25-ї Української антарктичної експедиції не змогла дістатися Антарктиди й змушена була повернутися в Київ увечері 20 березня. Через пандемію 25 українська антарктична експедиція не дісталася Антарктиди й повернулася до Києва. МОН та МЗС шукають шляхи ротації експедиції. Про це зазначають на сайті відомства.

«16 березня команда 25-ї УАЕ вирушила в Антарктиду, намагаючись подолати довгий шлях раніше, ніж карантинні обмеження зробили би це неможливим. Однак карантин у Чилі та майже всіх країнах Південної Америки змусив зкоригувати плани. Три дні експедиція перебувала в Стамбулі й була змушена повернутися до Києва сьогодні пізно ввечері», – розповів очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Під час поїздки команда була максимально захищена від коронавірусу – всіх забезпечили респіраторами, окулярами, антисептиками тощо.

Зараз учасники експедиції почуваються добре, після приземлення літака вони пройшли температурний скринінг. Попри це, весь склад експедиції добровільно поїхав на тимчасову обсервацію, а наступного тижня всім буде зроблено лабораторний тест на наявність коронавірусу.

Тим часом МОН та Національний антарктичний науковий центр у співпраці з МЗС України та постійним представництвом України у Республіці Чилі шукають шляхи, щоб доправити експедицію на станцію «Академік Вернадський». Там 25-та УАЕ має змінити на станції своїх колег, які працюють в Антарктиді майже рік.

Читайте також:

На Рівненщині чимала кількість хворих на коронавірус, – Роман Сафонов

Ніхто не рахує, скільки рівнян повернулося з-за кордону

У Рівному штрафуватимуть священників за масове відвідування церков 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024