Карантин у Рівному: дезинфекція будинків, продовження карантину, потепління

25 Березня 2020, 19:26
Карантин у Рівному 1734
Карантин у Рівному

У Рівному продовжується карантин. На вулицях досі безлюдно, дитмайданчики пустують без діток, а транспорту на дорогах стало значно менше.

Рівняни досі сидять по домівках, у своїх бетонних стінах та чекають кращого. Усі надіються на те, що скоро повернуться до звичного життя, дорослі ходитимуть на роботу, дітки гратимуться у пісочницях та гулятимуть з друзями, а бабусі з дідусями зможуть обговорювати останні новини на лавочках.

Сонце пригріло!
Сонце пригріло!

А квіточки ще не скоро розквітнуть...
А квіточки ще не скоро розквітнуть...

А транспорт курсує. Майже пусті маршрутки та кілька людей у тролейбусах. А ходити пішки не так вже й погано. До речі, учені встановили, що чим більше людина ходить пішки, тим менше для неї ризик передчасної смерті. При цьому неважливим є темп ходьби, а кількість пройдених кроків. Тому, якщо хочете жити довше, ходіть більше.

Читайте також: Карантин у Рівному: безлюдні зупинки, поодинокі тролейбуси і дитмайданчики

Повітря й справді стало чистішим
Повітря й справді стало чистішим

Власних авто теж менше стало
Власних авто теж менше стало

Екосистема дякує
Екосистема дякує

Коли вже все розквітне..?
Коли вже все розквітне..?

Стадіон, спортмайданчик і каруселі вже засумували...

А в будинках розпочали дезифікувати під'їзди та прилеглі території. Одним із важливих протиепідемічних заходів під час карантину є обов’язкова дезінфекція під’їздів багатоквартирних будинків міста.

У період підвищеної небезпеки, викликаної спалахом коронавірусу COVID-19, потрібно ретельно дезинфікувати речі та місця громадського користування. Зокрема, дезінфекцію проходять: майданчики перед входом у під'їзди, вхідні двері та ручки, кодові замки, перила, ліфти та кнопки ліфтів, стіни та підлоги на перших поверхах, лавки біля входів до під'їздів.

Про власну безпеку мають подбати і самі мешканці багатоповерхівок, в першу чергу люди літнього віку. Необхідно дотримуватись загальних рекомендацій: без нагальної потреби не виходити на вулицю, користуватись антисептиками, обов’язково ретельно мити руки, систематично прибирати поверхні біля своєї квартири, обробляти їх дезінфікуючими засобами. 

Вигулюють лише песиків
Вигулюють лише песиків

Не вистачає ігор
Не вистачає ігор

Чекаємо дітлахів
Чекаємо дітлахів

Сонце вже заходить...
Сонце вже заходить...

Тетяна МЕЛЬНИЧУК
 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024