«У Рівному залишив частину свого серця», – екс-«волинянин» виступатиме за «Верес»

27 Березня 2020, 11:13
Богдан Когут 981
Богдан Когут

У міжсезоння рівненський народний клуб «Верес» поповнився новими гравцями. Один із новачків – ексгравець «Волині» Богдан Когут.

Червоно-чорні планували представити новачків ще 18 березня, однак через уведення карантинних заходів представлення скасували. Вихід зі ситуації клуб знайшов у онлайновому спілкуванні гравців з уболівальниками.

23 березня, у режимі відеозв’язку з ультрас спілкувався воротар Богдан Когут. Уболівальники розпитували голкіпера про його кар’єру, найбільш вдалі матчі, травми та плани.

«Відразу, як усі голкіпери не планував стояти на воротах, хотілося бігати в полі, у нападі, але зважаючи на мій зріст, перший тренер поставив мене на воротах. От як став у третьому класі, так і досі стою», – жартівливо зазначив Богдан.

Оскільки у 2016–2018 роках Богдан Когут уже виступав за рівненський «Верес», деякі питання стосувалися причин повернення в команду.

«Верес» завжди подобався. Хотів і планував повернутися, але не завжди була така змога. Можу сказати, що в Рівному я залишив частину свого серця. А от уболівальники «Вереса» галасливі і неспокійні, але вони щиро вболівають за свою команду», – відзначив голкіпер.

Крім того, футболіст зауважив, що «Верес» і «Буковина» – клуби, у яких кар’єру вважає найуспішнішою.

Не оминули глядачі трансляції і теми карантину.

«Стараюся дотримуватися карантину, нікуди не виходити. У мене велика сім’я, а рідних треба берегти. Дотримуюся всіх рекомендацій. Щодо того, як підтримую форму на карантині, тренери дали всім домашні завдання, які щодня добросовісно виконую», – пояснив новачок команди.

Усі новачки підписали контракт із «Вересом» до літа, однак через карантинні заходи спортсмени ще не знають, коли й скільки гратимуть. До слова, питання про те, чи захищатиме Когут рамку в основному складі «Вереса», теж ще відкрите.


 

Довідково:

Богдан Когут – український професійний футболіст. Народився 10 жовтня 1987 року у Львові. 

З 2001 року грав у ДЮФЛ за львівські «Карпати». Проте за основну команду так і не дебютував.  З 2009 року на правах оренди виступав за польський «Спартакус». Після повернення в Україну грав за «Львів», «Оболонь», «Севастополь» і «Буковину».

Навесні 2014 року зазнав серйозної травми, на лікування якої пішло пів року. Узимку 2015 року повернувся до складу «Буковини», де став капітаном. На початку 2016 року Богдан перейшов до чернігівської «Десни», а в липні став гравцем «Вереса».

 У квітні 2018 року дебютував у складі луцької «Волині» в матчі першої ліги проти «Кременя». За хрестоносців зіграв півтора сезону, зігравши 25 поєдинків у всіх турнірах.

Згодом перейшов до оржівського «Одека», а в зимове міжсезоння знову повернувся до «Вереса».

Досягнення:

  • Бронзовий призер Першої ліги України (3): 2011/12, 2016/17, 2018/19.
  • Переможець Третьої ліги Польщі (1): 2009/10.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024