«Важко перебувати в чотирьох стінах», – родина рівненських олімпійців про карантин

27 Березня 2020, 16:50
738

Їх називають найкрасивішою спортивною парою України. А для Рівного вони – олімпійська надія краю.

Легкоатлетка Марина Бех-Романчук і плавець Михайло Романчук мали б виступати на Олімпійських Іграх-2020, які перенесли у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про те, як проводять карантин, спортивне подружжя розповіло «Радіо Свободі».

Українська стрибунка у довжину Марина Бех-Романчук тріумфувала на Європейських іграх у 2019 році, де виборола «бронзу» в індивідуальному виступі та «золото» в командному змаганні. У тому ж році стала першою у підсумковому заліку «Діамантової ліги», а головне – виборола срібну нагороду на світовій першості.

Чоловік – плавець Михайло Романчук – влітку також повернувся з чемпіонату світу зі «сріблом» (1500 метрів, вільним стилем). А вже наприкінці року Михайло здобув золоту нагороду на етапі Кубка світу в Досі. І зробив це з рекордним для змагань часом.

Готуючись до Олімпіади-2020, спортсмени були на піку форми. Однак змагання не відбудуться цьогоріч.

«Здавалося б, чекали цього, а коли почули про перенесення на рік, сили й бажання взагалі кудись пропали. Ти просто не знаєш, а що робити далі? Під питанням взагалі весь літній сезон. Всі ж розраховували на Олімпіаду. А чи будуть тепер інші якісь серйозні старти замість неї? Наскільки цей карантин затримається? Куди рухатися?», – каже Марина

Марина Бех-Романчук
Марина Бех-Романчук

 

«Якесь почуття незавершеності зараз. Раніше як було, ти головні змагання завершив, зі спокійною душею можеш їхати у відпустку. А тут наче і тренувань зі змаганнями немає, тобто вважай відпочинок. І поїхати нікуди не можна через карантин, сидиш вдома» – пояснює Михайло.

Перебуваючи вдома на карантині, пара все ж виконує  фізичні вправи, щоправда, не так для підтримки фізичних форми, а щоб «не втратити розум від ізоляції».

Михайло Романчук розповідає, що в нього зазвичай 11–13 тренувань на тиждень в басейні, а крім того, ще тричі – у залі. Тривають тренування близько двох годин.

Михайло Романчук
Михайло Романчук

 

Марина має тренування на стадіоні – двічі на день по дві години, іноді між цими заняттями близько 40 хвилин проводить у  залі. На стадіоні різні тренування – і біг, і стрибки, і штанга, і силові вправи. Робимо дуже багато всього.

Важко зараз перебувати в «чотирьох стінах», – кажуть Михайло та Марина. Звикли до іншого темпу і навантаження. Зауважують, що тепер буде потрібен час відновитися і фізично, і психологічно, адже карантин вибив із колії дуже сильно

Як планувати сезон далі, спортивна родина поки не знає. Кажуть, треба дізнатися остаточні дати Олімпіади та стартів, які відбудуться перед Іграми. Проте зараз мріють насамперед, щоб якнайшвидше завершився карантин і просто вийти на вулицю на звичайне тренування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024