Біля будинку з мольбертом: рівненська художниця розповіла, чим займається під час карантину

29 Березня 2020, 13:29
1255

На акварелі біля будинку виходить з мольбертом, а в супермаркет за продуктами з блокнотом.

Чим займається у час карантину рівненська художниця, ілюстраторка, керівниця дитячої студії «Фарбований Лис» та членкиня мистецького об'єднання «Колоарт» Наталія Серветник поцікавилися журналісти Суспільного

Читайте також: Поки ви вдома: весняні фото з Рівненського зоопарку

«Я викладач і кручуся, як вуж на сковорідці. Маю кілька місць праці, як вільний художник маю певні замовлення на картини, дизайни. І ось такого вільного часу в мене завжди обмаль. А тут опа – карантин», – розповідає художниця.

Карантин, каже Наталія Серветник, вивільнив час на давно заплановані теми. Одна з яких – дерево навпроти будинку, в якому живе.

«Це моє одне з улюблених. Воно таке якесь казкове, старе. Ця омела вічно зелена взимку дуже гарно виглядає. Або на тлі блакитного неба, коли сонце освітлює. Тому тут не просто об'єкт абищо, а дійсно старий знайомий»

«Ішов мій сусід, зупинився, оцінив і каже: «Знаєш, Наталю, те, що ти малюєш, скоро стане історією». Я сміюся й кажу, що підпишу «Намальовано під час карантину 20-го року». Він каже, що тут скоро за 2-3 роки буде забудова і цей ландшафт просто зникне. І ці старі дерева лишаться хіба що на папері», – додала художниця Наталія Серветник.


Нині з мольбертом біля будинку – на акварелі. А до карантину Наталя ходила усюди з блокнотом і робила швидкі замальовки, які вона називає скетчами.

У час карантину Наталія Серветник вирішила ходити з блокнотом до супермаркету, щоб не гаяти час у черзі:

«Всі в масках стоять і в тебе є час придивитися до людей. А люди ж як персонажі, дуже різні. Вчора була без записника і дуже шкодую. Бо треба було тих персонажів швиденько замальовувати, хай навіть карикатурно. Але вони були дуже яскраві. Через кілька днів у нас наступні закупи і я до цього готуюся як до виходу в театр, візьму свої ручки, пензлик. Якщо люди не будуть проти, бо не всім подобається, коли їх малюють. Я намагаюся робити це непомітно», – зізнається Наталія.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024