Подробиці, де працює сімейна лікарка в якої підтвердили коронавірус

01 Квітня 2020, 12:00
5475

Сімейна лікарка, у якої підтвердили інфікування коронавірусом, працює у ЦПМСД «Північний».

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів розповів, що лікарка, коли кілька днів тому відчула погіршення стану здоров’я, на роботу ходити перестала і була вдома. Про це повідомляє Суспільне.

Читайте також:  Очільник Рівного висловися щодо роботи ринків під час карантину

Сімейна лікарка спілкувалась із рівнянкою, в якої першої виявили COVID-19:

«Дізнавшись, що в її пацієнтки встановлений діагноз коронавірус, теж зробили їй тести і це підтвердилось, – каже очільник міського медичного управління. – В закладах охорони здоров’я обмежений амбулаторний прийом пацієнтів, тобто люди розуміють, що просто так туди йти не треба, щоб щось поміряти. Тільки – ургентні випадки, які можуть загрожувати життю людини. Основне, що повинні пам’ятати люди, що перші ворота до медицини – це їхній сімейний лікар. Тобто, почуваєтесь погано – телефонують. Ви уявляєте, що буде, коли, не дай Бог, у нас почнеться хвиля, схожа на Китай чи Італію? Це ж в кожному закладі можуть бути такі медичні працівники».

Наразі фахівці відстежують коло осіб, із якими лікарка контактувала в останні два тижні. Їм у разі виявлення симптомів зроблять тести.

Як розповів керівник інформаційного центру медзакладу Андрій Кіслов, працюють вони у дистанційному режимі, а сам заклад не зачиняється:

«Ми інформуємо, щоб перш ніж йти – пацієнт дзвонить лікарю. Лікар приймає рішення, якщо без огляду може призначити лікування, дати рекомендації, чи треба виписати рецепт. Якщо ж треба безпосередньо оглянути, можна прийти, лікарі присутні в центрі. Ми по району Північний на цьому тижні по поштових скриньках розіслали для людей рекомендації. Закрити повністю заклад ми не можемо. Зараз менше людей у закладі, по 1-2 людини в коридорі, а буває – нікого немає. Кожні чотири години у кабінетах лікарів проводиться дезінфекційні заходи (вологе прибирання, обробка поверхонь дезінфекційними засобами, кварцування). У загальних приміщеннях проводиться обробка дезінфекційним засобом дверних ручок та інших поверхонь. При вході у центр відвідувачам проводять температурний скринінг. У кого не ургентний випадок – завертають назад», – розповів медик.

Вузькопрофільні спеціалісти, які не в нашому підпорядкуванні, теж працюють дистанційно. На місці ЛОР, хірург, травматолог, з 9 до 14 години, ендокринолог у вівторок і четвер тільки виписує інсулін. І працює рентгенолог. Всі інші до 24 квітня – дистанційно.

Читайте також: У Рівненському лабцентрі перевіряють дев'ять підозр на коронавірус

Станом на вечір 31-го березня в області було офіційно підтвердили 15 випадків коронавірусу, 3 з яких – летальні, це жінки із села Тинне. До вечора, за інформацією голови ОДА Віталія Коваля, будуть відомі результати по дев'яти наявних підозрах.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024