Як святкуватимуть у Рівному «карантинний» Великдень

02 Квітня 2020, 17:07
3485

Карантин вносить свої корективи не лише в буденне життя, він може кардинально змінити Великодню традицію.

Схоже на те, що в онлайн перейдуть не лише богослужіння та проповіді, а й святкові дійства. Про це інформує видання 7 днів.

Дивіться також: Брифінг щодо поширення коронавірусу на Рівненщині

Уже за тиждень католики відзначатимуть Великдень. Рівняни, що належать до цієї конфесії, дивитимуться святкову месу через інтернет.

«У храмах нині людей небагато, адже діє обмеження, – розповів настоятель Костелу святих Апостолів Петра і Павла і Божого Милосердя Владислав Чайка. – Тому ми здійснюємо онлайн-трансляцію мес через наш канал на ютубі. Так само буде й на Великдень. Закликаємо наших людей слухати католицький радіоканал «Марія», а також переглядати телебачення Віковічного слова. Віряни з розумінням ставляться до обмежень, сподіваюся, що так буде і під час свята».  

Як цього року святкуватимуть Великдень православні, поки що достеменно не відомо, – повідомили з Рівненської єпархії ПЦУ. Рішення будуть ухвалені на засіданні Синоду, що може відбутися за кілька днів. 

«Поки що ми не знаємо, як відбуватимуться освячення верби уже за тиждень і як діятимемо на Великдень і в Провідну неділю, – розповів керівник пресслужби Рівненської єпархії ПЦУ, протоієрей Василь Рудніцький. – Спочатку думали організувати все це на вулиці. Однак, все одно буде скупчення людей. За таких умов не можливо забезпечити і проконтролювати дотримання дистанції. За кілька днів, ближче до Великодня, відбудеться засідання Священного Синоду. Його проведуть у режимі відеоконференції. Ми будемо діяти, відповідно до ухвалених рішень».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024