Медики інфекційного відділення в Рівному скаржаться, що не мають засобів захисту, – ЗМІ

03 Квітня 2020, 18:34
3235

У Рівному медики інфекційного відділення ЦМЛ б'ють на сполох. Кажуть, у відділенні немає засобів захисту. 

Мовляв, склади – пусті, а медперсоналу видають мінімальний захист.  Про це інформує ЧаРівне.

Медсестра Тетяна Яремчук розповідає, що зараз у цьому відділенні 10 хворих у відділенні. Як палатна медсестра у свої зміни вона контактує з ними  –  бере аналізи, змиви, встановлює крапельниці і т.д.

«Це не лише моя думка, цього боїться весь персонал. Бояться, переживають, бо в кожного є сім'я. На нас тиснуть, старша медсестра, завідуюча. Реальний стан справ нікого не влаштовує, а нас залякують. Я хочу, щоб була налагоджена робота, мати елементарний захист, мати елементарний душ, мати де попрати халат» – каже медсестра.

Натомість в адміністрації запевняють, до питання забезпечення медиків підходять відповідально, а лікарня забезпечена усім необхідним.

«Наразі на найближчий місяць ми маємо усе необхідне: близько 3 тисяч респіраторів, 2 тисяч одноразових халатів, 1500 комбінезонів різного ступеню захисту, бахіли, захист для очей. Щодня для медпрацівників видається індивідуальний захист. Значну частину зукупили за кошти бюджету, допомагають також волонтери, підприємців», – розповідає заступник головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні Ігор Дундюк.

Як приклад забезпеченості журналістам показують склади, де зберігають ліки та засоби захисту і додають, що значна частина за кошти міського бюджету. Те, що передають волонтери іде напряму у відділення.

Однак, медперсонал  інфекційного відділення відзняли відео, де видно, що на складах – пусто.

«Ми видаємо засоби захисту на добу, дві маски, рукавички, бахіли. У нас є респіратори, які також видаються у разі необхідності. Нестачі речей немає, - пояснює завідувачка відділення для дорослих Галина Максимчук. – Можливо, у людей проста елементарна паніка»

Журналісти ЧаРівного додають, що нещодавно окрім допомоги з місцевих бюджетів, свою допомогу сюди завезли рівненські волонтери. Чому цього одразу не видавали медпрацівникам невідомо.

На момент підготовки матеріалу журналістам зателефонували з інфекційного відділення та повідомили, що за лічені хвилини після втручання репортерів медпрацівників забезпечили усіма необхідними засобами захисту.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024