У Рівному суд відправив за ґрати на 12 років вбивцю ветерана АТО

04 Квітня 2020, 11:09
1325

Ексспівробітника МВС засудили до 12 років тюрми за держзраду, він був агентом ФСБ.

2 квітня набрав законної сили вирок, яким Рівненський міський суд засудив до 12 років позбавлення волі агента ФСБ РФ Олега Смородінова, затриманого контррозвідкою Служби безпеки України. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Колишнього співробітника органів МВС України визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Контррозвідники СБУ встановили, що раніше двічі судимий етнічний росіянин Смородінов у січні-лютому 2016 року був завербований співробітником ФСБ РФ Максимом Живилом. Представник спецслужби країни-агресора поставив агенту завдання щодо встановлення місць проживання і роботи окремих військовослужбовців ЗС України з-поміж учасників АТО/ООС та учасників російсько-грузинського конфлікту в 2008 році. Зібрані розвіддані Смородінов викладав в окремих звітах, які передавав куратору на оптичних дисках на території РФ.

У липні 2016 року Смородінов отримав завдання виїхати до України та вбити колишнього військового, працівника Рівненського слідчого ізолятора. За виконання співробітник ФСБ обіцяв влаштувати його на роботу в поліцію в тимчасово анексованому Криму.

16 вересня того ж року злодій виконав завдання – вбив майора Івана Мамчура у під’їзді його будинку. У ході спецоперації контррозвідники української спецслужби затримали агента ФСБ РФ 17 листопада 2016 року під час перетину російсько-українського кордону.

Прокуратура Рівненщини передала до міського суду обвинувальний акт за ст. 111, ст. 258-3 (державна зрада, участь у терористичній організації) щодо військовослужбовця бойової бригади ЗСУ, дислокованої на Дніпропетровщині.

Читайте також: Військового, який проходив службу в спецпідрозділах «ДНР», судитимуть в Рівному

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024