Рівне отримає препарат, який використовують у лікуванні COVID-19

06 Квітня 2020, 17:44
960

Рівненська область отримає 53 упаковки «Плаквенілу» - протималярійного препарату, який застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

Поставку в області очікують у вівторок, 7 квітня. Про це під час онлайн брифінгу повідомив в.о. начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Вівсянник, інформують на сайті ОДА. 

Препарат отримають Рівненська міська та Сарненська районна лікарні. У цих закладах перебувають хворі, які потребують специфічного лікування.

У МОЗ наголошують, наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування. Зокрема, «Плаквеніл» застосовують при  важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби. Будь-яке використання цього засобу у лікуванні COVID-19 вважається використанням поза зареєстрованими показаннями - off-label (тобто за відсутності такого затвердженого показання, як хвороба, спричинена COVID-19, в інструкції для медичного застосування). 

Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей.

Читайте також: В яких аптеках Рівного можна придбати маски та антисептики

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024