Поліція перевіряє, чи мав право працювати санаторій «Червона калина» під час карантину

13 Квітня 2020, 16:34
787

Рівненська ОДА тримає на контролі питання щодо роботи санаторію «Червона калина» під час карантину.

13 квітня під час онлайн брифінгу у Рівненські ОДА обговорили питання щодо смерті 72-річного жителя Нововолинська, у якого виявили коронавірус після повернення із санаторію «Червона калина». 

За словами заступника очільника Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, санаторій «Червона калина» має статус санаторно-лікувального закладу. Тому прямої заборони в рішеннях обласних комісій ТЕБ і НС не було. Однак,  місцева влада рекомендувала припинити свою діяльність таким закладам.

Зауважимо, наразі санаторій «Червона калина», як і інші санаторно-лікувальні заклади, не працює.

«Питання є предметом уваги правоохоронних органів, зокрема, ведеться адміністративне провадження. Витребувані всі пояснення від даного закладу. Якщо йдеться про конкретного мешканця Нововолинська, то правоохоронці мають встановити чи він перебував на лікуванні, чи оздоровленні, чи на відпочинку. Якщо лікування, то ситуація не підпадає під адміністративне правопорушення. Якщо він був на якихось інших формах перебування у «Червоній калині» – це суттєво змінить позицію правоохоронних органів по даній ситуації», – пояснив Ігор Тимошенко.

Читайте також: У Рівному на коронавірус захворіла дружина покійного лікаря

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024