Медперсонал Рівненської обласної лікарні перевірять на коронавірус ПЛР-тестами

16 Квітня 2020, 08:55
1133

На завершальному етапі дезінфекція приміщень «Кардіологічного корпусу».

Після виявлення інфікованих COVID-19 працівників в Рівненській обласній клінічній лікарні найперше закривають і проводять дезінфекцію приміщень. Про це повідомив головний лікар медзакладу Іван Зима.

Керівник медзакладу розповів, що окрім, обов'язкової для всіх термометрії на вході в заклад, проводиться скринінг медичного персоналу ПЛР-методом (навіть серед тих, в кого немає і не було ніяких клінічних ознак захворювання). Іван Зима каже, що корпуси закладу між собою ізольовані. Розроблені окремі маршрути переміщення для персоналу та пацієнтів. Обмежили пересування медичних працівників по лікарні, окрім визначених кур‘єрів.

«Ситуація для всіх незвична, але контрольована. Страх, паніка перед невідомою хворобою поступається усвідомленню необхідності дотримання санітарно-епідеміологічного режиму. Колектив здатний надавати медичну допомогу мешканцям області. І на останок... Лавина бруду і неправдивої інформації, яка поширюється в соцмережах не злякала, а ще більше згуртувала колектив і мобілізувала до роботи в незвичних умовах», – написав Іван Зима.

Медик додав, що повторні результати ПЛР обстеження дружини померлого співробітника обласної лікарні, відібрані в іншому лікувальному закладі та досліджені одразу у двох лабораторіях – негативні.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024