«Загрожує свободі слова»: депутати Рівного висловились проти законопроєкту, що захищає ЛГБТ

16 Квітня 2020, 13:55
2181

Рівненські депутати підготували звернення до президента та Верховної ради з проханням не приймати законопроєкт №3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)» авторства депутатки від «Слуги народу» Ольги Василевської-Смаглюк. 

«За» таке звернення проголосували 30 депутатів Рівного під час засідання сесії у четвер, 16 квітня. 

Депутати просять відхилити проєкт закону як такий, що загрожує свободі вираження думки та слова, свободі віросповідання та світогляду, свободі мирних зібрань, свободі журналістської та політичній діяльності. 

Суть зауважень від рівненських обранців в тому, що таким законом пропонують додати до Кримінального кодексу України нову обтяжувальну обставину - вчинення злочину на ґрунті нетерпимості за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. 

«Це означає, що кримінальним законодавством вперше розширюється поняття СОГІ (сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності) та вимагає за це посилення кримінальної відповідальності у вигляді величезних штрафів або позбавлення волі до 8 років», - йдеться у зверненні. 

Ще одну загрозу депутати вбачають у пропозиції створити статтю ККУ «Публічні заклики до ворожнечі, насильницьких дій, переслідування або приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності», відповідно до якої можуть збільшити штрафи та відповідальність, особливо для посадових осіб. 

Проголосоване звернення депутати відправлять президентові та в парламент. 

Текст звернення опублікували на сайті видання «ЧаРівне».

1


 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024