Великодня смакота: рецепт сирної паски від рівнянки

16 Квітня 2020, 17:32
1833

Напередодні Великодня кожна господиня запасається рецептами святкових страв, головна з яких – звичайно ж, сама паска.

Рецептом великодньої смакоти поділилася з читачами Район.Рівне рівнянка Олена Лагунова.

Інгредієнти: 1 кг борошна (обов'язково просіяти), кисломолочний сир – 450 грамів, масло – 100 гримів, молоко – 150 мілілітрів, яйця – 3 штуки, жовтки – 3 штуки. Цукор – 200 грамів, сіль 0,5 чайної ложки, ванільний цукор –1 пакетик, цедра одного лимона, дріжджі сухі – й пакетик, родзинки –150-200 грамів.

«Спочатку потрібно поставити опару. В тепле молоко додати дріжджі, 2 столові ложки цукру з загальної кількості та 6 столових ложок борошна. Залишити, поки опара не почне вкриватися пухирями, дихати..Яйця і жовтки розтерти з рештою цукру, ванільним цукром. Додати до опари, згодом додати м'яке масло, сир, борошно і залишити на 1,5 години. Прим'яти тісто і додати родзинки, замочені в алкоголі, або просто ошпарені окропом. Цедру, знов вимісити і залишити на годину. Розкласти в форми, дати 15 хвилин підійти й випікати в заздалегідь розігрітій духовці 170°С. Час залежить від форми – перевіряйте шпажкою, і дивіться, щоб верх був рум'яним. Дати охолонути, прикрасити глазур'ю та цукатами», – розповідає господиня.

Для глазурі – 1 чайна ложка желатину залити 2 столовими ложками води, залишити на п'ять хвилин. 200 грамів цукру залити 4 столовими ложжками води, варити сироп до прозорості. Додати ложку лимонного соку, додати желатин і збити міксером.


 

Ще один та не менш цікавий рецепт сирної паски від рівнянки Ніни Дубінської.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Маленькая просьба

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024