Рівненський «Авангард»: на що цьогоріч витратять 57 мільйонів гривень

19 Квітня 2020, 11:20
2360

На реконструкцію стадіону «Авангард» Рівненська міська рада виділила 60 мільйонів гривень, яких має вистачити, щоб не припиняти роботи до кінця року.

Сама ж реконструкція ще наприкінці грудня подорожчала на 82,6 мільйона гривень. Саме на таку суму підписали додатковий договір із фірмою «Фіалка». Тож тепер проєкт коштує 282 мільйони гривень. Про це пише Рівне вечірнє.
У підписаних цьогоріч з «Фіалкою» договорах зафіксована сума – 57 мільйонів гривень. Що за цю суму встигнуть зробити – розповів журналістам головний інженер проєкт реконструкції ТОВ «Орбіта Будпроект» Валентин Алексієвець, яке з минулого року є проєктантом реконструкції «Авангарду»:

«На західній трибуні вже почалися демонтажні роботи, бо ми її кардинально перепланували – згідно з вимогами Федерації футболу України. План реконструкції західної трибуни, який був спочатку, взагалі не відповідав нормам. Зараз тривають також активні роботи на східній трибуні. До кінця цього року, як планували, будівельники мали її закінчити, а заодно зробити футбольне поле, аби легкоатлети та футболісти вже могли використовувати стадіон. Підтрибунні приміщення східної трибуни міститимуть манежі для легкоатлетів – такі, що там міжнародні змагання можна проводити. На футбольному полі вже роботи також почали: вирили котлован – під дренаж, підігрів. Друга черга будівництва буде на західній трибуні, а останніми робитимуть північну та південну трибуни», – розповів інженер.

Покриття на футбольному полі, вирішили, буде штучно-натуральне. Знизу буде штучна основа, на ній – шар ґрунту, а вже поверх – трава. Це нині найбільш оптимальні поля, вони добре себе зарекомендували під час експлуатації, футболісти не травмуються, поле залишається цілим після матчу. Грубо кажучи, якщо на звичайному полі можна проводити три матчі на місяць, то на цьому – п’ять ігор на рівні Єврокубка.

Президент футбольного клубу «Верес» Іван Надеїн нещодавно підтвердив такі плани: у червні на «Авангарді» мають засіяти газон, до кінця року – закінчити східну трибуну на 7000 місць, навесні 2021 року – проводити матчі.

Читайте також: На стадіоні «Авангард» у Рівному демонтували стіну

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024