Через спалах коронавірусу у Зорі встановлюють карантинні пости

27 Квітня 2020, 15:40
6747

У селі Зоря зареєстрували 28 випадків інфікування коронавірусом, тому на в'їздах та виїздах встановлюють карантинні пости. 

Про це під час брифінгу у понеділок, 27 квітня, повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. 

Щодо стану здоров'я інфікованих - четверо жителів Зоря ушпиталені, ще 24 чотири мають легкий та середньої важкості перебіг хвороби, вони лікуються вдома. Спалах пішов з декількох джерел у самому селі Зоря. Наразі встановлюють контактних осіб.

Відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на в'їздах та виїздах у населений пункт встановлять карантинні пости з метою організації контролю. 

«Систему проїзду через карантинні пости будуть додатково розглядати сьогодні на вечірньому засіданні комісії, зважаючи на велику кількість підприємств на території, що мають робітників у селі Зоря. Важливо, аби ці підприємства не зупиняли роботу, адже це критично важливо в плані наповнення бюджету», - зазначив Ігор Тимошенко. 

Консультації із керівниками підприємств проведе очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль в онлайн-режимі. 

Нагадаємо, перший випадок інфікування коронавірусом у Зорі діагностували ще 14 квітня. Протягом двох тижнів після цього стало відомо про ще чотири поодинокі випадки (два 17 квітня та три 23 квітня). Масово хворих в Зорі почали виявляти 25 квітня, за два тижні після Вербної неділі, тоді стало відомо про 18 хворих за один день.Наступного дня у селі почали впроваджувати жорсткі карантинні заходи, в центрі села встановили мобільно-консультаційний пункт

Читайте також: COVID-19: п'ять нових хворих у Рівному та летальний випадок у Квасилові

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024