У Рівненському музеї військової історії розширюють експозицію АТО

27 Квітня 2020, 15:32
1484

Музей військової історії в Рівному розширюють експозицію шляхом реконструкції. 

Йдеться про Музей бойової слави 13-го армійського корпусу (ОК «Захід»), створений ще 1968 року. Про це пише Арміяinform.

Як розповів завідувач музею Василь Савчак під час карантину вирішили зробити реконструкцію закладу.

«У нашому розпорядженні чотири зали загальною площею 200 квадратних метрів. Три з них зберігають історію часів Другої світової війни. А для Збройних Сил України часів незалежності наразі відведена тільки одна зала. І зважаючи на те, що музей у зв’язку з карантином тимчасово закритий для відвідувачів, ми задумали її реконструкцію, додавши експонати та світлини з АТО/ООС», – розповів завідувач музею Василь Савчак.

На сьогодні роботи з розширення експозиції АТО добігають завершення. За невеликий відтинок часу були створені ескізи, проєкти, замовлені стенди. Серед експонатів, які передали командири військових частин, – шеврони, книги, синьо-жовті стяги з підписами воїнів, зразки військової форми різних періодів, особисті речі, сувеніри з АТО. А на світлинах – бійці, які захищали Україну на Сході.

Планується, що до 5 травня – 79-ї річниці створення 13-ї армії, правонаступником якої є оперативне командування «Захід», реконструкцію завершать. А в майбутньому планується перерозподіл приміщень на користь сучасної історії українського війська.

Читайте також: Презентували виставку «Рівне. Тисячолітня історія»



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024