Австралієць шукав родичів у Клевані

29 Квітня 2020, 11:01
Alexander Bunting-Czernotowycz 4268 Джерело: фб-сторінка Олександра Бунтінг-Чернотович
Alexander Bunting-Czernotowycz

Австралієць українського походження Олександр Бунтінг-Чернотович (Alexander Bunting-Czernotowycz) шукає родичів на Рівненщині. 

Оголошення про пошук рідних чоловік опублікував у спільності «КЛЕВАНЬ&ОРЖІВ ІНФО», адже саме з Клеваня ще в 90-х роках його бабусі надходили листи. 

За словами іноземця, його бабуся була родом з села, що знаходиться поблизу Дубна. 18 років тому вона померла, після чого зв'язок з рідними з Рівненщини втратився. 

«Мене звуть Олександр. Я з Австралії. Я приєднався до цієї групи, оскільки вважаю, що у мене можуть бути родичі, які живуть у вашому районі. Давно загублені родичі. Моя бабуся народилася в навколишніх селах Дубно, і старі листи, надіслані між бабусею та її родичами у 90-х роках, свідчать, що тут живе Варварук», - йдеться в оголошенні від австралійця. 

Бабусю Олександра звали Феодосія Гребар. Чоловік опублікував також декілька світлин листів з адресатом з селища Клевань-1. Насправді, родина австралійців не знає, ким приходяться їм Варвачуки, однак припускають, що Марина Варвачук, з якою листувалась колись бабуся, могла бути її племінницею. 


Серед листів є також адресат з села Привільне Дубенського району. Імовірно, саме звідти родом могла бути Феодосія Гребар. 

Жителі Клеваня відразу відгукнулись на оголошення про пошук рідних. Виявилось, що Марини Варвачук вже немає в живих, однак у селищі за тією ж адресою проживає її донька Юлія. 

«Це дивовижна новина! Скажу мамі, вона буде така щаслива. Ми думали, що це неможливо простежити родинні зв'язки, бо пройшло так багато часу. Моя мати востаннє розмовляла з родичами 18 років тому, коли моя баба померла, щоб повідомити про це. Я дякую за допомогу. Я хочу приїхати до Клеваня, коли коронавірус закінчиться», - написав Олександр 

Читайте також: Раритетна світлина маршрутки Рівне-Гоща-Корець

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024