Новітній стиль стрит-арт: пожежну частину в Рівному перетворили на мурал

04 Травня 2020, 18:01
2089

Мурали на протипожежну тематику, що прикрашають зовнішні фасади та середину приміщень підрозділів рівненського гарнізону ДСНС.

Новітній стиль стрит-арт (мурал) започаткували у себе рятувальники з Рівного, Дубна, Сарн та Варашу, – йдеться на сторінці ГУ ДСНС у Рівненській області.

Такі художні роботи мають не лише гарний естетичний вигляд, а й підкреслюють роль Служби у повсякденному житті суспільства. Демонструють специфіку служби ДСНС, розповідають про історію становлення та розвитку Служби порятунку краю, а також пропагують одвічне гасло рятувальників «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

До слова, 4 травня – міжнародний день пожежника, який відзначають у першій декаді травня. Він був заснований у 1999 році в пам'ять про п'ятьох пожежників з Австралії, які загинули під час гасіння масштабної пожежі, яка сталася на початку грудня 1998 року.

Довідково: Стіно́пис або му́рал – різновид монументального і декоративного малярства, що виконувалося безпосередньо на стіні або на штукатурці, закріпленій на стіні, в якому фігуративні образи й декоративні орнаменти підпорядковуються архітектурним формам. У стінописі користуються різною малярською технікою: фреска, альсеко, енкавстика, темпера, клейові фарби, олія; за новіших часів синтетичні гумові фарби тощо. До стінопису зараховують також мозаїку.

Читайте також: В центральному парку Рівного відремонтують пішохідні доріжки

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024