Новобудову в Рівному можуть відключити від електропостачання

05 Травня 2020, 15:20
1741

Там проживає близько тисячі мешканців

Жителі новобудови «Ріверсайд» вийшли на мітинг. І карантин не був завадою. Адже 30 квітня без попередження у домі відключили електропостачання. Про це інформує Ритм.

Після мітингу під ОДА світло все ж з’явилося, але до 5 травня. Керівництво області знайшло вирішення конфлікту: всі проблеми повинні взяти на себе мешканці. Ціна питання – понад 2,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, будинок введений в експлуатацію ще у 2016 році. Хоча у третьому під’їзді газ з’явився тільки напередодні нового 2020 року; Благоустрій на прибудинковій території не облаштований; Дитячого майданчика немає;

Мешканці будинку отримують електропостачання по тимчасовій схемі забудовника.
Саме маніпуляції з постачанням електроенергії є найбільшою проблемою власників квартир. Люди раді б були з першого дня користування платити за власну використану електроенергію, однак забудовник не надав такої можливості, бо трансформаторна підстанція, яка нині живить будинок, не відповідає технічним вимогам. Лише після встановлення нової підстанції, у тому числі потужнішої, мешканці зможуть укласти договір (умову) з «Рівнеобленерго».

До відключення світла мешканці новобудови уже влаштовували мітинги у місті та вимагали вплинути міську владу на розв'язання проблеми. Адже земля, на якій стоїть будинок, належить місту і перебуває в оренді на 50 років. Своєю чергою влада міста на чолі з мером Володимиром Хомком виявилася бездіяльною, мовляв, це проблеми мешканців, які купили квартири у безвідповідального забудовника.

Коли ж, під час всеукраїнського карантину через пандемію коронавірусу, світло відключили – мешканці пішли шукати підтримки в очільника Рівненської ОДА Віталія Коваля. Чиновник провів перемовини з керівництвом «Рівнеобленерго» і через кілька годин електропостачання у будинку відновили. Віталій Коваль пообіцяв, що розв'язання проблеми буде найближчим часом. Борги і незакінчені роботи на будівельному майданчику вирішили покласти на власників новобудови.

Для цього голові правління ЖК «Ріверсайд» запропонували підписали тристоронній договір між ОСББ, «Рівнеобленерго» та представником забудовника. Важелів впливу на недобросовісного забудовника і чиновника, який зареєстрував декларацію про введення недобудованого будинку в експлуатацію не знайшлося. Людей просто залишили сам на сам у фінансовій залежності.

Своєю чергою мешканці вимагають дозволити укласти тимчасові договори з «Рівнеобленерго», аби люди могли вже сплачувати за використану електроенергію самостійно і без схем, та встановити трансформаторну підстанцію. Фінансові витрати за монтаж підстанції покласти, або на забудовника, який мав виконати ці роботи, або на компанію, яка продовжить будівництво нового будинку на цьому ж місці. Будівельні роботи уже почалися.

Нині ж виходить, що за підстанцію вимагають заплатити людей, а новий забудовник приєднає побудований будинок безкоштовно.

Результати зустрічі ОДА: будуть починати оформляти тристоронній договір, люди частково сплатять борг і сплачуватимуть за спожите світло в обленерго через ТОВ «Хлібпром», компанія представник забудовника.

Читайте також: У міській раді Рівного переймаються, що на ринку мало покупців

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024