Перевіряли на коронавірус: у Рівному псевдомедики обікрали подружжя пенсіонерів

09 Травня 2020, 11:45
1821

На гачок псевдомедиків, які ніби то перевіряли на наявність коронавірусу,  потрапило подружжя рівнян похилого віку. 

Ще 6 травня до них завітали шахраї, а у п'ятницю, 8 травня, рівняни виявили відсутність 10300 гривень та повідомили до поліції. Про це інформують у Відділі комунікації поліції Рівненської області. 

86-річний господар квартири повідомив, що близько 18:00 до оселі навідались дві жінки у медичних халатах, масках та шапочках. Повідомили, що вони із поліклініки та прийшли перевірити пенсіонерів на наявність симптомів коронавірусу.

Запропонували пройти на кухню, де нібито почали обстеження: вимірювали температуру, тиск, слухали дихання та оглядали горло. Поки одна «лікарка» оглядала, інша спочатку записувала всі дані, а потім стала нишпорити у кімнаті.

Зникнення коштів пенсіонер помітив лише через два дні: 4 тисячі, які лежали у тумбочці, та і ще 6300 – у гаманці в шафі.

За фактом шахрайства слідчі проводять досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян не впускати до помешкання підозрілих осіб і обмежити будь-які контакти та спілкування із незнайомцями. Відповідні профілактичні бесіди варто провести усім особам похилого віку, особливо одиноким. Адже, як зазначають працівники управління охорони здоров’я у Рівному, надання медичних послуг вдома у період карантину заборонено.

До слова, це вже не перший випадок у Рівному. Днями на гачок шахраїв попалась пенсіонерка з Рівного. 

Читайте також: У Рівненській районній лікарні не хотіли приймати 85-річну пацієнтку з підозрою на інфаркт

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024