Економічна «криза» та карантин: міський голова Рівного спрогнозував ситуацію

10 Травня 2020, 17:01
1257

«Рівне вийде з кризи легше, ніж більшість регіонів України», – на це сподівається міський голова Володимир Хомко.

Про це інформує видання «7 Днів».

«Ніхто не має такого досвіду – життя на карантині та після нього. Ця ситуація з нами вперше, тож не знаємо, скільки ще триватимуть обмеження, чи не доведеться їх вводити повторно. Очевидно, що цей карантин змінить наше сприйняття життя, мабуть, буде й переформатування стосунків між державами на фоні ситуації на ринку нафти. Але я сподіваюся, що Рівне вийде з кризи легше, ніж інші регіони України», – наголосив Володимир Хомко.

За словами міського голови, найбільша проблема буде в тих містах, де є великі підприємства, які змушені були зупинитися. У Рівного немає металургійних гігантів чи чогось подібного. Лише «Азот», який працював увесь цей час, все інше – середній і дрібний бізнес. Тобто доходи Рівного диверсифіковані, в цьому перевага. Звісно, буде спад, бо це пов’язано зі зниженням прибутків громадян. Потерпатимуть агровиробники, бо вони втратили збут через закриття ринків. Транспортна галузь постраждає. Буде менше фінансових надходжень від заробітчан. Це теж негативно вплине на економіку в цілому.

Уже постраждали освіта, культура, спорт. Скасовані концерти, спортивні змагання, навчальний рік завершується дистанційно, а потім усе це доведеться надолужувати. Напевно, не буде випускних вечорів, останніх дзвоників. І це прикро, особливо для тих, хто закінчує школу цього року.

«Боюся наврочити, але поки що завдяки карантину та іншим превентивним заходам ми змогли запобігти такій захворюваності та смертності, як у наших європейських сусідів», – додав Хомко.

З наступного тижня обмеження дещо послаблюються. З моєї точки зору, це дійсно потрібно робити поступово, паралельно моніторити ситуацію, щоб мати можливість адекватно зреагувати на зміни.

«Маю надію, що така обережність не дасть можливості нового спалаху і нам вдасться вийти з карантину й більше не повертатися до нього», – зазначив мер.

Читайте також: Для українських заробітчан організують безкоштовні чартерні перельоти у Польщу

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024