Тріщини на стелі та стінах: у Рівному завели «кримінал» через балкон

18 Травня 2020, 15:39
2432

Незаконна реконструкція балкону в рівненській хрущівці стала приводом для порушення кримінальної справи.

Йдеться про будинок, що на вулиці Парковій, 2. За інформацією пресофіцерки відділу комунікації головного управління Національної поліції Рівненщини Марії Юстицької, після звернення мешканців та перевірки порушили провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України «самоправство». Про це інформує видання 7 днів.

«Тепер проведуть додаткові перевірки та інші дії, аби довести провину тих, хто почав незаконну реконструкцію. Однак про перспективи цієї справи поки що говорити зарано», – наголосила представниця поліції.

До речі, санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (до 850 гривень), або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців.

Наразі роботи з реконструкції балкону призупинені.

Нагадаємо, три роки тому на горішньому поверсі «хрущівки», що на вулиці Парковій, 2, власники квартири №16 вирішили реконструювати балкон. Для цього з двох сторін у фасад будинку ввели 12 великих металічних балок. У сусідів знизу утворилися тріщини на стелі та стінах. Тоді мешканці «хрущівки», побоюючись руйнування будівлі, звернулися до поліції, контролюючих органів. Правоохоронці порушували кримінальну справу, але згодом її закрили. Реконструкція призупинилася до весни 2020 року. Тепер же на металічні балки встановили каркас, встелили підлогу майбутнього балкону. 

Як уже повідомлялося, в управлінні ДАБК зазначили, що дозволи і документи на реконструкцію цієї квартири відсутні.

«Я відчуваю, що нам самим доведеться звертатися до суду», – наголосив голова ОСББ «Паркова, 2» Андрій Співак. «Приписів про демонтаж ніхто не робить. Тому будемо знову писати звернення, скарги, листи. Впливати на ситуацію в правовому полі».

Читайте також: Поблизу новобудови у Рівному підпалили позашляховик

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024