У Рівному курсуватимуть цілий день маршрутні спецрейси

20 Травня 2020, 15:39
983

Рівне пішло на пом’якшення карантину.

20 травня відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якій повернули до звичного графік руху тролейбусів, відновили кілька автобусних маршрутів і зняли ще деякі обмеження. Про це інформує 7 днів.

Детальніше про рішення комісії розповів міський голова Рівного Володимир Хомко. 

«На сьогоднішньому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС прийнято декілька рішень. З моєї точки зору, важливих для життя міста. Перше, головне питання, яке розглядали, стосувалося транспорту. Так-от, тролейбуси тепер (з четверга, 21 травня, – ред.) будуть курсувати містом з шостої ранку до дев’ятої вечора. Але в режимі спецтранспорту. Так буде доти, доки Кабмін не дасть дозволу на відновлення регулярних перевезень, їх не буде, при чому ніде в Україні. Крім того, до мене зверталися інваліди з проханням дозволити роботу Інватаксі. Ми дозволили працювати цій службі, але знову ж таки при одній умові – дотримання всіх карантинних вимог», – наголосив Хомко.

Що стосується дотримання карантинних норм, пов’язаних з перевезеннями у тролейбусах і автобусах, то міська влада переслідувала ще одну мету – зменшення скупчень на зупинках громадського транспорту. Адже коли в одному місці водночас збирається багато людей, виникає загроза зараження небезпечним вірусом. 

Наступним питанням порядку денного, – веде далі міський голова, – дитсадки. Знаю, що в цьому напрямку відбуваються певні рухи – є якісь пропозиції в Кабміну і навіть у Президента. Тому чекаємо рішення уряду. Як тільки воно з’явиться, відразу, наступного дня, зберемо міську комісію ТЕБ і НС і приймемо рішення, яке б корелювалося з постановою Кабінету міністрів.

«Далі. До мене зверталося дуже багато людей, які торгують довкола центрального ринку. Колись ми їм дозволили створити умовно ярмарок, який, власне кажучи, є несанкціонованою торгівлею. Нині їм сказали: ні! Категорично проти і санепідеміологи, і я принципово проти, бо ми там просто не втримаємо ситуацію під контролем. Адже, якщо, скажімо, на ринку все ж таки є вхід і вихід, контролюється кількість покупців, допустима дистанція, дотримання санітарних вимог, то на прилеглій до базару території немає цього. Тому вся, без винятку, несанкціонована торгівля заборонена і за неї будуть суворо карати, бо вона створює серйозну загрозу поширення інфекції», – додав він.

Було також звернення від торгового центру біля театру: він має багато входів-виходів, а їм свого часу дозволили тримати відчиненими лише два. Влада дозволила їм відчинити всі двері, але з категоричною вимогою суворого дотримання карантинних норм. 

Читайте також: Освітні заклади можуть запрацювати з 1 червня

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024