Захиститись від рейдерів у сфері нерухомості та бізнесу тепер простіше

21 Травня 2020, 12:35
Фото ілюстративне 771
Фото ілюстративне

Громадянам стане легше захищати своє майно від зазіхань рейдерів. 

Про це повідомила заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ольга Семенюк

Сьогодні ситуація з рейдерством в Україні виглядає досить неоднозначно. Це може бути підробка документів, судових рішень, втручання в роботу електронних реєстрів та інші діяння. Відтак, власникам майна доводиться захищатися, всіма можливими способами. Звісно, перша інстанція, куди слід звернутися при вчиненні рейдерських дій стосовно вашого майна чи бізнесу – це правоохоронні органи, бо рейдерство є злочином.

Але тепер, аби громадянам було легше захистити своє майно, на законодавчому рівні удосконалено процедуру розгляду скарг. Так, замість антирейдерської комісії створено Колегії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (надалі – Колегія), як дієвий досудовий спосіб захисту від неправомірних дій державних реєстраторів. Колегії діють при Міністерстві юстиції України та його міжрегіональних управліннях. Цей принципово новий колегіальний орган забезпечує дійсно прозорий розгляд скарг у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу.

При Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Львів) діє Колегія, яка здійснює розгляд скарг у межах Львівської, Волинської та Рівненської областей. 

«До нас Ви можете звернутися, якщо не згідні з реєстраційними діями або рішенням державного реєстратора. 

Звичайно, рейдерську атаку краще не допустити, ніж потім долати її наслідки. Тому, разом з цим, уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси моніторингу: SMS-маяк, SMS-маяк Земля та SMS-маяк Іпотека, які відстежать будь-які зміни, що відбуваються з нерухомістю в Реєстрі речових прав на нерухоме майно. Зазначимо, що завдяки сервісам можна оперативно відстежувати зміни статусу будь-якого об’єкта нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Право громадян на нерухомість та бізнес – запорука сильної держави, тому Міністерство юстиції України постійно вдосконалюється аби дієво допомагати Вам захищати своє майно», – інформують у мін'юсті.

Читайте також: Волинські випускники цього року не матимуть останніх дзвоників

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024