Коронавірус на Рівненщині: на що розподілили майже 100 мільйонів гривень

02 Червня 2020, 16:18
1006

Рівненщина одна з перших областей прийняла програму протидії поширенню коронавірусу.

У бюджетах області передбачили майже 100 мільйонів гривень на боротьбу з пандемією. Про це під час брифінгу 2 червня повідомив очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Загалом з місцевих бюджетів виділили 45 мільйонів гривень, з обласного – 25,6 мільйона гривень, також в резервному фонді обласного бюджету передбачили 23,8 мільйона гривень.

Керівництво Рівненщини запустили алгоритм дій у разі бажання соціально відповідального бізнесу допомогти лікарням в умовах пандемії. За словами Віталія Коваля, благодійники співпрацювали із лікарнями, аби ті доставляли допомогу відразу за місцем призначення.

Посадовець повідомив, що у медзаклади Рівненщини надійшли майже 61 мільйон гривень благодійної допомоги. З них понад 33 мільйони – це централізовані постачання та волонтерська допомога і понад 27 мільйонів гривень – підтримка великих бізнес-структур.

Кошти з різних джерел, які були залучені на боротьбу з коронавірусом, розподілили на медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, діагностику та дезінфекційні засоби. До слова, потреби лікарень кожен керівник закладу визначав особисто. На область придбали п'ять тисяч експрес-тестів, 22 апарати для штучної вентиляції легень, 719 термометрів, 25 тисяч ПЛР-тестів, понад 700 тисяч засобів індивідуального захисту.

З обласної Програми із запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19 виділили 25,6 мільйона гривень. Станом на 2 червня вже використали 14,7 мільйона гривень.

Читайте також: Рівне: звільнили головного лікаря обласної лікарні


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024