Додатковий транспорт на «провідну» у Рівному пускати не будуть

02 Червня 2020, 17:01
1861

Очільник Рівного розповів про особливості проведення поминальної суботи у місті.

Міський голова Володимир Хомко дав короткий відеокоментар редакції газети «7 днів» щодо особливостей проведення поминальних заходів у місті:

Нагадаємо, Вселенську Троїцьку «поминальну» Православна церква України перенесла на 6 червня. Очільник Рівного сподівається, що масових скупчень людей на кладовищах не буде. Адже традиційного додаткового транспорту у ці дні міськрада пускати не буде.

Більш детально це питання буде обговорять 3 червня, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій. Тоді, власне, стануть відомі усі карантинні обмеження, які діятимуть у день поминання спочилих.

Тим часом речник Рівненської єпархії ПЦУ протоієрей Василь Рудніцький розповів, що поки що священнослужителі не планують відправляти молебні на кладовищах.

«Ми маємо лист від ОДА, з рекомендацією не проводити молебнів на цвинтарях у зв’язку з високим рівнем захворюваності на коронавірус на Рівненщині. Щоправда, цьому листу вже понад тиждень. Можливо будуть якісь зміни. Якщо дозволять, то підемо на кладовища. У храмах вже дозволили проводити богослужіння з парафіянами, але з дотриманням карантинних обмежень (певна кількість людей, масковий режим). Тому, 6 червня в усіх храмах відслужать літургію і панахиду» – розповів протоієрей.

«Хто хоче з людей помолитися за своїх померлих близьких, можуть це зробити в храмі в будь-який день. А по завершенню карантину можуть запросити священнослужителя на кладовище, щоб відправив молебень біля могили», – уточнив речник Василь Рудніцький.

Читайте також: У Заріцьку селяни виорали на городі княже поховання

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024