Головний медик області прокоментував смерть 65-річного рівнянина

03 Червня 2020, 16:06
3076

Родичі 65-річного рівнянина, який помер від коронавірусу, скаржаться, що чоловіку відмовили у госпіталізації, а його дружині й взагалі не зробили ПЛР-тесту.

Ситуацію під час брифінгу у середу, 3 червня, прокоментував начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник. 

За словами посадовця, в обліковому журналі медиків зазначили, що цей пацієнт сам відмовився від ушпиталення. Його дружину, каже головний медик області, також перевірили на коронавірус ПЛР методом. Результат – негативний.

Нагадаємо, 1 червня від коронавірусу помер 65-річний рівнянин. Натомість дочка покійного написала в соцмережі, що напередодні у її батьків була підвищена температура, вони викликали «швидку». Літніх людей доставили в лабораторію, де зробили експрес-тест на коронавірус, а також відібрали зразки для ПЛР діагностики. 

Наступного дня у чоловіка почала підійматися температура, медики рекомендували приймати жарознижувальні препарати щодвігодини. Проте під ранок пацієнт помер вдома. Як пише дочка померлого, родина «обривала» телефони всіх можливих інстанцій, щоб знати подальший порядок дій при похованні тіла. 

«Мені вдалось зв'язатись з заступником обладміністрації з питань охорони здоров'я Романом Володимировичем, який повідомив, що така ситуація виникла вперше, коли людина померла в проміжку часу між результатами експрес-тесту, який показав позитивний результат на COVID, а результат другого тесту, який підтвердить дійсність результату, ще немає. А тому ще почекайте поки вирішимо куди везти тіло....» – навела приклад розмови донька померлого.

 Читайте також:  На Рівненщині розпочали ІФА-тестування

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024