В лікарні Рівного пацієнтка підключена до апарату штучної вентиляції легень, але читає книгу

04 Червня 2020, 14:23
1703

В реанімації Рівненської міської лікарні знаходиться жінка, яка самостійно не дихає, проте сама харчується і читає книжки.

Про пацієнтку 4 червня розповіла у мережі Фейсбук заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська.

«Ми з вами часто бачимо в різних фільмах та знаємо від лікарів, що люди підключені до ШВЛ (апарат штучної вентиляції легень), лежать без свідомості. І це правда, що пацієнтів перед підключенням до апарату вводять в штучну кому. Так має бути, коли мова йде про тяжко травмованих та інші складні випадки. Але все може бути й інакше. При умові, якщо в реанімації медичного закладу є апарат ШВЛ преміумкласу «Hamilton» – розповідає Галина Кульчинська.

 «Hamilton» – апарат інтелектуальної вентиляції легень. За її словами, це спеціально «навчений» комп'ютер на якому лікар виставляє режим по індивідуальних показниках пацієнта. І ШВЛ сам підлаштовується під хворого. Таких розумних апаратів в центральній міській лікарні Рівного є чотири. Чиновниця додає, що рівненські лікарі протягом трьох місяців навчалися працювати з ними.

На відео від 3 червня хвора на COVID-19 підключена до апарату штучної вентиляції легень «Hamilton» перебуває у повній свідомості та читає книгу в реанімаційному відділенні.

Читайте також: Просять врятувати життя маленької дівчинки з Любомльщини, у якої виявили пухлину головного мозку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024