Рівненська міськрада програла суд щодо прав ЛГБТ

07 Червня 2020, 17:31
1878

Рівненська міська рада програла суд щодо обмежень прав ЛГБТ-спільноти у місті. 

Позов правозахисника Дмитра Деркача у п'ятницю, 5 червня, Рівненський окружний адміністративний суд задовольнив повністю. Про це позивач написав на своїй фейсбук-сторінці.

Позов він подав проти Рівненської міської ради про скасування рішення щодо обмеження прав ЛГБТ-спільноти 16 січня. Інтереси позивача в суді представляла адвокатеса Марія Цип’ящук

Передумовою позову стало те, що на одній із сесій депутати Рівнеради проголосувала за заборону в місті масових ЛГБТ-заходів.

«Рада порушувала процесуальні строки, постійно просила відкласти розгляд і не визнавала відверті порушення Конституції, проте не мала фактично жодної правової позиції. Хоч карантин завадив швидшому розгляду справи, Рівненський окружний адміністративний суд став на захист здорового глузду, верховенства права і Конституції та задовольнив мій позов повністю», – пише Дмитро Деркач. 

Правозахисник впевнений, що якщо Рівнерада подаватиме апеляцію, це рішення вистоїть у всіх інстанціях.

Довідково:

У вересні 2019 року міська рада Рівного заборонила марші ЛГБТ-спільнот. Ініціював обговорення голова бюджетної комісії та депутат від «Свободи» Олег Карп’як.

У проєкті рішення автори посилались на «статтю 3 Сімейного кодексу України, підстави, на яких створюється сім'я, не мають суперечити моральним засадам суспільства».

У проєкті рішення депутати пропонують «заборонити на території міста Рівне пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «фестивалів квір-культури» тощо, що відбуваються в місцях масового дозвілля сімей з дітьми».

Читайте також: Рівнянина судитимуть за замах на вбивство судді

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024