Карантин: у Рівному зазнімкували переповнену маршрутку

12 Червня 2020, 16:02
2402

У Рівному пасажир маршрутки відзняв, як у салоні перевозять значно більше пасажирів, ніж це дозволено в умовах карантину.

Відео рівнянин виклав у соцмережі. В міськраді обіцяють відреагувати. Про це інформує Сусіпільне.

Автор відео Валерій Квасік зазначив, що історія трапилась у маршрутці на 41-му маршруті. Від автовокзалу до автостанції «Чайка», за його словами, їхало понад 25 пасажирів, в тому числі й стоячі. При цьому у карантин в режимі спец перевезень влада визначила, що брати водій може не більше кількості сидячих місць.

Офіційно з цього приводу станом на ранок п’ятниці, 12 червня, ніхто із таким повідомленням у міську раду не звертався, – сказав журналістам речник міської ради Микола Прокопчук.

«Але, звичайно, якщо є такий випадок – то реакція, безумовно, буде. Ми вивчимо це питання і чи водій, чи перевізник будуть притягнені до відповідальності. Раніше був випадок, що надмірне скупчення людей зняли у тролейбусі. Тоді відповідні висновки ми зробили», – каже Микола Прокопчук.

Речник додав, що цього тижня рейдова група міськвиконкому об’їжджала місто та моніторила, де є найбільші скупчення пасажирів на зупинках, аби на ці маршрути додати автобусів. Попередньо планують додати іще п’ять спецмаршрутів.

Нагадаємо, через те, що Рівненщина наразі серед областей, де не дозволили перехід до наступних етапів карантинних пом’якшень, відтак і повноцінну роботу громадського транспорту наразі відновлювати не можуть і приймають рішення лише щодо окремих маршрутів, які можуть курсувати в режимі спеціальних перевезень.

Станом на 12 червня у Рівному дозволили в обмеженому режимі працювати перевізникам на маршрутах № 35, 38, 38-А, 41, 43, 47, 58, 61, 61-А, 65 та 66. Також курсують великогабаритні автобуси з Ювілейного на льонокомбінат та з Тинного до зоопарку. Крім того, у режимі спеціальних перевезень їздять тролейбуси.

Читайте також: В обхід Чорновола: у Рівному будують нову дорогу

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024