У Рівному почали формувати групи у дитсадках

17 Червня 2020, 16:50
1186

Пізніше, ніж у попередні роки, в Рівному розпочалося формування груп у дитсадках.

Як стало відомо, адміністратори міської електронної черги до дошкільних навчальних закладів почали телефонувати батькам та повідомляти про можливість зарахування їхніх дітей у групи за віком. Про це інформує видання 7 днів.

Як правило, ця робота починалася в першій половині травня і до середини червня практично завершувалася. Нині ж через карантин строки дещо змістилися.

Як повідомила головний спеціаліст відділу дошкільної освіти міського управління освіти Аліна Хлищ, нині групи формуються згідно з встановленими нормами щодо кількості. Обмежень по чисельності дітей через карантин не запроваджували. 

За її словами, восени буде додатковий набір, адже трапляється, що групи одразу повністю не заповнюються з різних причин: хтось змінює місце проживання, хтось – обирає інший садок або вирішує залишити дитину на домашньому вихованні ще на рік тощо.

Зарахування до дитсадків відбувається за електронною чергою, яка діє в Рівному уже більше 5 років. Як правило, батьки реєструють у ній дітей одразу після народження. Крім базових відомостей про дитину вносять інформацію про її пільги, а також обирають тип групи з якої дитина почне навчання в садку: ясельна, молодша, середня (тобто, визначають вік, коли дитина почне відвідувати дитсадок – після 2 років, після 3 років і т.д.)  

Нині в Рівному функціонує 38 дитсадків.

Читайте також: В Україні продовжили карантин до кінця липня

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024