«Таємничі підземелля» в Рівному планують відкрити до Дня міста

18 Червня 2020, 16:36
2944

Будівельні роботи в центральній частині рівненського парку на об’єкті «Таємничі підземелля» увійшли в завершальну стадію.

Уже привезли й почали встановлювати на вікна над підземеллям унікальне скло «триплекс». Кажуть, що на ньому можна буде навіть стояти й бігати, тупотіти та скакати. Вартість скла – 1,3 мільйона гривень тут має бути цікаво всім і дорослим і дітям.

«Роботи завершуються. Хотілося б щоб до дня міста (остання неділя серпня – прим.ред.) все остаточно зробили», – наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко. «У підземеллі будуть квест-кімнати. Є певні технічні й фінансові питання. Все закриємо, але об’єкт має бути зданий до цієї осені. І далі будемо рухатися в ту сторону, в бік вулиці Княгині Ольги. Не могли раніше робити повноцінні ремонтні роботи в парку, бо цей об’єкт нас «стримував». Важко було ремонтувати доріжки, якщо по них мала їздити важка техніка».

Міський голова також розповів про реконструкції, які будуть цього річ зроблені в парку. Нагадаємо, нині триває викладення центральної пішохідної алеї, що веде від входу з вулиці Соборної (поруч із НУВГП) до літньої естради. Невдовзі стартує ремонт арки входу з вулиці Чорновола.

«Наступного року будемо рухатися далі вглиб парку від «зеленки», – пояснив Володимир Хомко. «Цього року почнуть ремонтні роботи по фонтанах. Капітальні ремонти буде зробити не так просто. Адже виявили «пазухи» під бетонним покриттям тих фонтанів. Після оновлення фонтани будуть із підсвіткою. Відновлюватимуть і Дюймовочку. Є ідея як це зробити, щоб було навіть гарніше, ніж було колись».  

Читайте також: У Рівному з’явиться музей пива

Коментарі
18 Червня 2020, 21:59
За випробовуннями скла у проекті &amp;quot;Таємничі підземелля Рівного&amp;quot; ховають головне - недолугість проекту!<br/>Чому він не пов'язаний з дослідженнями Стріленко і не вчиняється як захист унікальної пам'ятки згідно Закону? Чому на щит підняті дитячі забави та масони Любомирські?<br/>Навіщо це? За чиєю вказівкою? <br/>Може це бажання місцевих органів влади вгодити комусь впливовому? А може через вказівки чужинських політиків, прихильників &amp;quot;русского мира&amp;quot; або масонів?<br/>Де наше, українське по духу??!!<br/>Варто прочитати це - <br/>https://site.ua/drop.shoper/28587-slavnih-pradidiv-velikih-pravnuki-pogani---pro-scho-govoryat-taemnichi-pidzemellya-rivnogo/
19 Червня 2020, 19:37
Головне швидко розпиляти кошти, а чи буде Рівному 900 чи 1000 років, чиновникам байдуже )))<br/>До того ж історія України їм ні до чого! <br/>А от Любомирські... Родичі таких живі і мають євро...
12 Липня 2020, 20:22
2020 рік, літо... Таємничі підземелля Рівного мокнуть під дощами. <br/>Тарас Максименко уже три роки обіцяє нині одне, а завтра - інше...<br/>Схоже на якусь оборудку, де в пам'ятці культури українського значення, за кошти ЄС та бюджету міста постане чиясь приватна комерційна квест-кімната. <br/>Хоча недавно мова йшла зовсім про інше. Читайте про це у статті &amp;quot;Рівне засноване не в 1283 році, а набагато раніше&amp;quot; - https://rvnews.rv.ua/post/view/1508327770-rivne-osnovane-ne-v-1283-roci-a-nabagato-ranishe <br/>Та і цікаво, де ділись дослідження Стріленко, які показували, що підземелля у Рівному закладені більше тисячі років тому? Де первісний проект реконструкції у парку Шевченка, який чудернацьки зник. Про нього стаття &amp;quot;Рівне матиме туристичний об’єкт, що стане родзинкою світового рівня (ВІДЕО)&amp;quot; - https://rvnews.rv.ua/post/view/1514966885-rivne-matime-turistichniy-ob-ekt-scho-stane-rodzinkoyu-svitovogo-rivnya-video <br/>Можливо громаді Рівного, державі та органам ЄС треба розібратись з викрутасами місцевих чиновників?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024