На Горині поблизу Жобрина спіймали браконьєрів

20 Червня 2020, 16:13
2967

Державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 30 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У період з 11 по 17 червня склали чотири протоколи за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову та 21 за порушення правил рибальства. Про це інформують у пресслужбі Управління державного агенства рибного господарства у Рівненській області. 

Також вилучили 22 одиниці заборонених знарядь лову та 2 кілограми риби. 

«Загалом, у порушників конфіскували 22 одиниці заборонених знарядь лову. Наклали штрафів на суму 1 394 грн. Чотири справи передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності»,- повідомив заступник начальника Управління Держрибагентства у Рівненській області Олександр Новак.

Для прикладу, 11 червня рибпатрульні на водоймі, поблизу села Бабин Гощанського району викрили громадянина, який виловлював рибу забороненим знаряддям лову – «климнею». Збитків рибному господарства завдати не встиг. Заборонене знаряддя лову конфіскували. 

14 червня державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля на стариці р. Горинь, між селами Дюксин Костопільського району та Жобрин Рівненського району викрили двох місцевих жителів, які  ловили рибу «електровудкою».

15 червня спіймали чоловіка, який ловив рибу сіткою, загальною довжиною 20 метрів. Порушник знаходився на стариці р. Горинь, поблизу Дубровиці. 

В Управлінні Держрибагентства у Рівненської області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540-53-90. Про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

З 11 червня на озерах та водосховищах Рівненської області закінчиться період нерестова заборона. Проте закінчення весняно-літньої заборони на вказаних водоймах не означає вседозволеність. Зокрема, рибу можна ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кілограми риби, а раків – 30 шт.

Читайте також: На Лебединці цього року лебеді не плаватимуть 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024