У багатоповерхівці в Рівному замість газу трубами потекла вода

22 Червня 2020, 12:21
1391

У Рівному чоловік намагався самостійно встановити газову колонку та позаливав водою газові труби сусідам. 

Виклик про відсутність газопостачання в одній з квартир на вулиці Князя Романа надійшов у суботу, 20 червня. Про це інформують у пресслужбі Рівнегазу. 

На місце події до 129-квартирного будинку одразу виїхала бригада Рівнегазу та з’ясувала, що власник квартири намагався самостійно замінити газову колонку, внаслідок чого система газопостачання заповнилася повністю водою. Через це 40 квартир лишилися без газу у будинку. Їхні прилади газопостачання також були заповнені водою.

На власника квартири за грубе порушення правил безпеки, газовики склали акт про порушення та опломбували газовий пристрій. 

Це вже четвертий випадок від початку року в області, коли у несанкціоновану систему газопостачання через втручання прилади наповнюються водою.

АТ «Рівнегаз» вкотре нагадує, згідно з вимогами Правил безпеки систем газопостачання, переміщення і заміну газових приладів повинні проводити спеціалізовані підприємства з урахуванням вимог нормативних актів і внесенням змін в технічну документацію.

«Останнім часом абоненти самовільно намагаються провести ремонт, переміщення та заміну газового обладнання. Цим самим наражають на небезпеку себе та решту мешканців будинку. Спроби таким чином зекономити власні кошти призводить до непередбачених витрат. Бо тепер споживач заплатить не лише за повірку свого лічильника, а й сусідів, а також відшкодовуватиме втрати, нанесені оператору ГРМ», – наголошують у Рівнегазі. 

Читайте також: Рівне: чадним газом ледве не отруїлася жінка та двоє дітей

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024