Серед затриманих на мітингу в Березному – житель Бармаків

24 Червня 2020, 15:18
834

У затриманих в Березному за хуліганство осіб поліцейські вилучили п’ять спецпристроїв та дев’ять піротехнічних виробів.

До відділення поліції  доставили 47 осіб. За результатами перевірки правоохоронці склали вісім адмінпротоколів. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Нагадаємо, 23 червня на площі Незалежності міста Березне відбувся мітинг за участю орієнтовно 130 осіб. Близько 16:00 під час від’їзду народного депутата, який здійснював прийом громадян, між прихильниками та опонентами депутата сталася сутичка. Працівники поліції доставили до Березнівського відділення 47 осіб. Усі особи встановлені, здебільшого – це мешканці столиці та Київської області.

Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили та вилучили п’ять пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовою кулею, та дев’ять піротехнічних виробів. Крім того, правоохоронці доставили на територію відділення поліції п’ять транспортних засобів: три мікроавтобуси, позашляховик та легковик. За результатами огляду заборонених предметів виявлено не було — авто повернули власникам. 

За статтями 173 (дрібне хуліганство) та 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП працівники поліції склали вісім адміністративних протоколів на чотирьох осіб: 17-річного жителя міста Березне, 24-річного жителя села Бармаки Рівненського району, 30-річного жителя міста Бровари та 21-річного жителя Дубна.

У рамках досудових розслідувань, розпочатих за частиною 4 статті 296 (хуліганство) та частиною 2 статті 345 (нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії відносно осіб, причетних до скоєних злочинів.

Крім того, вчора, 23 червня, близько 22 години, до поліції із письмовою заявою звернувся 52-річний депутат Верховної ради та повідомив, що під час його перебування в громадській приймальні у місті Березне на нього було скоєно напад, зокрема особи не давали змоги сісти до салону автомобіля, шарпали за руки, одяг, погрожували його життю та здоров’ю, кидали каміння та різні предмети.

За цим фактом поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024