На Прикарпатті з водяної пастки врятували 15 рівненських туристів

24 Червня 2020, 17:04
1680

Без світла та питної води опинилися у водяній пастці в селі Осмолода на Прикарпатті 15 рівненських туристів, серед яких – четверо дітей.

Про це Суспільному повідомив керівник Івано-Франківського рибоохоронного патруля Любомир Стрембіцький.

23 червня працівники Управління Держагенства рибного господарства в Івано-Франкіській області за допомогою надувного човна евакуювали людей.

«Це вчителі із сім’ями, які під час літньої відпустки приїхали до нас в гори»,  каже керівник рибпатруля.

Напроти котеджу, де відпочивали туристи, ставок, в якому розводять форель. З іншого боку річка. Відпочивальники не могли залишити будинок, бо з усіх боків їх оточила вода. Глибина ставка під час паводку сягнула до п’яти метрів.

«Там була швидка течія. Ми натягнули канат між собою для того, щоб течія не підхопила нас та туристів у вир. Усім роздали жилети, посадили в човен та перевезли їх з речами. Три їхні автомобілі залишилися там підтопленими. Транспорт ми не могли витягнути», розповідає про подробиці рятувальної операції керівник Івано-Франківського рибоохоронного патруля Любомир Стрембіцький.

Рибінспектори доправили туристів до селища Перегінськ. Згодом їх поселили в готель. У порятунку людей брали участь два екіпажі Управління Держагенства рибного господарства в Івано-Франкіській області - всього дев’ятеро працівників.

«При надзвичайних ситуаціях ми діємо двома групами. Хочу зазначити, що туристи вже понад добу були без світла В них не було питної води. Пили кип’ячену дощівку», додає керівник Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Загалом на Прикарпатті через негоду евакуювали 285 людей. Ще 56 осіб, 15 з яких діти, врятували.

Читайте також: Рівне підтопило: рятувальники витягують автівки з затоплених вулиць





 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024