Євросоюз не відкриватиме кордони з Україною з 1 липня

01 Липня 2020, 09:04
Євросоюз не відкриватиме кордони з Україною з 1 липня 731 Джерело: ukrinform.ua
Євросоюз не відкриватиме кордони з Україною з 1 липня

Країни Євросоюзу погодили список із 14 країн, які вважаються «безпечними» і громадяни яких зможуть перетинати кордони блоку з 1 липня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на ВВС.

За даними видання, в список увійшли Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай. Цей список в точності повторює той, який публікували раніше інші видання.

Також кордони можуть бути відкриті для громадян Китаю, якщо китайський уряд запропонує взаємну угоду для мандрівників з ЄС.

Процедура ЄС із формалізації списку і критеріїв, за якими країни оцінюються як безпечні, повинні бути завершені до полудня у вівторок.

Повідомляється, що список узгодили, щонайменше, 55% країн ЄС, які представляють 65% населення ЄС, тобто кваліфікована більшість.

Читайте також: Як перетинати кордон з дітьми під час карантину

Туристичні країни, такі як Греція і Португалія, виступали за розширення списку. У той час як Німеччина і Іспанія, які сильно постраждали від пандемії, запропонували скласти короткий список країн з низьким рівнем захворюваності, хорошим медичним обслуговуванням і надійними медичними даними.

Нагадаємо, спершу у четвер «зелений» список містив 54 країни, у тому числі Україну. 

Як відомо, за критеріями, які оприлюднювали раніше, кордони ЄС мали лишити закритими для українців.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024