Подорож у карантин: перелік країн, які відкрили свої кордони для українців

01 Липня 2020, 13:29
2066

П'ять країн відкрили свої кордони для українців, однак у зв'язку з пандемією подорож туди можлива до певних умов. 

Наразі полетіти можна до Туреччини, Єгипту (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19), Албанії, Хорватії (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла) та Чорногорії (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин). Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються зачиненими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, що прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено.

Кожні 2 тижні ЄС переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати. І в залежності від обставин буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн.

Також в залежності від розвитку епідеміологічної ситуації в Україні рішення про відкриття кордонів буде ухвалено Грузією.

Читайте також: Рівненський аеропорт відкрили для повітряного сполучення


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024