«Таємничі підземелля Рівного» планують відкрити восени

01 Липня 2020, 17:30
2939

Проєкт «Таємничих підземель Рівного» – на завершальному етапі.

Начальник управління культури та туризму Тарас Максименко показав готову залу «Таємничих підземель Рівного». Автентичні стіни з нішами – зберегли, тепер залишається завершити інші ремонтні роботи. Про це інформує Ритм.

«Підлога – це буде бита цегла, тут буде ще трішечки допрацьовано, але тоді, коли позбудемося всієї вологи, нам треба, щоб було повністю сухо», – каже начальник управління культури та туризму, Тарас Максименко.

«Проєкт «Таємничих підземель» матиме дві унікальні реконструйовані зали. Окрім розміщених експозицій, усередині можна буде ще й пограти у квест-гру. Її розробляла київська компанія. Це компанія, яка знаходиться в «UNIT.city», у містечку айтішніків, у Києві, дуже крута компанія. Ми вже провели три фокус групи, ми провели краш-тести цієї гри на живих людях», – каже Тарас Максименко.

Завершити реконструкцію планували до середини червня, утім попри запроваджений карантин ремонтні роботи відтермінували до 30 серпня.

«Ми звернулися з проханням продовжити нам проєкт до серпня, нам його єврокомісія продовжила, я не знаю, чи ми встигнемо до 11 серпня, тому що у нас контрольна дата стоїть 30 серпня, тому, можливо, ми ще на місяць продовжимо проєкт, але це поки що у планах», – стверджує Тарас Максименко. 

Початкова вартість проєкту «Таємничих підземель», яку виділила Європейська комісія, становила 443 тисячі євро. Проте, аби втілити задумане – цих коштів не достатньо.

«Є в управлінні певна економія по заходам, які не відбулися, ми просили кошти з заходів перекинути нам на будівництво, тому що об’єктивно, ми витратили тільки на курсі – 2.4 млн грн, це – різниця курсів», – каже начальник управління культури та туризму, Тарас Максименко.

Над реконструкцією підземель працювала команда київських спеціалістів. Під час про ведення робіт, вдалося відшукати кілька цікавих знахідок:

«Фрагмент вікна, який вдалося знайти, він горів, вікно згоріло, залишилася одна сторона, ми вже його законсервували, це теж буде експонат, також знайшли від дверей, ручки, такого плану», – каже реставратор київської компанії «Відродження», Євгеній Заблоцький.

Зараз творці проєкту узгоджують вартість входу та квест-гри у «Таємничих підземеллях»  з рівненськими економістами, а здати в експлуатацію планують вже у вересні цього року.

Читайте також: «Рівнеоблводоканал» створив єдиний багатоканальний кол-центр

 

Коментарі
02 Липня 2020, 18:03
Рівненське чиновництво рушить те, що йому не належить, ініціюючи бездарні проекти за гроші ЄС які мали рятувати найдавніші пам'ятки українського минулого!<br/>Через непослідовність та вертлявість окремих чиновників тисячолітні підземелля, а на це вказували дослідження Юлії Стріленко, чомусь мають &amp;quot;помолоділи&amp;quot; і стати... льохами Любомирських.<br/>Що це? На чию догоду руйнується пам'ятки, які мали подовжити вік міста на 200-300 років?<br/>Вірно сказали київські журналісти словами Шевченка - славних прадідів великих правнуки погані!<br/>https://site.ua/drop.shoper/28587-slavnih-pradidiv-velikih-pravnuki-pogani---pro-scho-govoryat-taemnichi-pidzemellya-rivnogo/
03 Липня 2020, 16:04
Дивно, але здається з самого початку все мало бути якось по інакшому? Чому змінили задуми? Хто знає?<br/>https://radiotrek.rv.ua/articles/rotonda__pidzemnyy_muzey_u_parku_zamist__zmiiebortsya_16_foto_222401.html
05 Липня 2020, 19:24
По закону спочатку має бути першочергова консервація пам'ятки, а далі все інше. А от у Рівному чомусь все навпаки. <br/>Та і така маловивчена пам'ятка, вік якої, судячи з преси, до кінця не визначений і може сягати тисячі років, буде використовуватись якось дивно... <br/>Невже не можна було знати інше місце для дитячих ігор?
12 Липня 2020, 19:54
Усе схоже на якусь оборудку, де в пам'ятці культури українського значення, за кошти ЄС та бюджету міста, постане чиясь приватна комерційна квест-кімната. <br/>Хоча недавно мова йшла зовсім про інше - читайте про це у статтях: <br/>&amp;quot;Рівне засноване не в 1283 році, а набагато раніше&amp;quot; - https://rvnews.rv.ua/post/view/1508327770-rivne-osnovane-ne-v-1283-roci-a-nabagato-ranishe <br/>&amp;quot;Рівне матиме туристичний об’єкт, що стане родзинкою світового рівня (ВІДЕО)&amp;quot; - https://rvnews.rv.ua/post/view/1514966885-rivne-matime-turistichniy-ob-ekt-scho-stane-rodzinkoyu-svitovogo-rivnya-video<br/>Чи не виникла потреба громаді Рівного, державі та органам ЄС розібратись у викрутасах місцевих чиновників?
29 Липня 2020, 15:49
Яке незграбне відношення до пам'ятки який може бути більше тисячі років? Сором за таких &amp;quot;рятівників&amp;quot; пам'яток українського народу...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024