Засудили водія, який на смерть збив 14-річного хлопця поблизу Голишева

03 Липня 2020, 14:11
фото з архіву Національної поліції Рівненщини 4860
фото з архіву Національної поліції Рівненщини

Рівненський районний суд розглянув в режимі відеоконференції кримінальне провадження щодо уродженця села Веліхово Володимирецького району за вчинення смертельної аварії у селі Застав'я Рівненського району.

Інцидент трапився 23 вересня 2019 року близько 20:57 на вулиці Центральній в селі Застав'я. Про це Район.Рівне стало відомо з судових документів оприлюднених 30 червня.

Бувши «під мухою», 35-річний житель сусіднього села Голишів за кермом «ВАЗ-2108» наїхав на хлопця, який йшов проїзною частиною. Водій їхав з включеним ближнім світлом фар та швидкістю приблизно 50 км/год, у напрямку села Голишів. На заокругленні проїзної частини вправо, проявив неуважність й наїхав на 14-річного хлопця, який йшов у попутному напрямку.

Суд зазначає, що водій мав технічну можливість зупинити авто. Хлопець помер на місці аварії. У винному водій розкаювався та просив вибачення у потерпілої. Своєю чергою мати загиблого зазначила, що втрата дитини для неї є непоправною втратою та спричиняє значні страждання. Пояснила також суду, що винуватець їй частково відшкодував моральну шкоду. Просила суд призначити підсудному покарання не пов'язане із позбавленням волі. Зауважимо, що водій, який спричинив смертельну ДТП та хлопець, що загинув під колесами авто були сусідами.

Заслухавши всі сторони справи, Рівненський районний суд в особі судді Михайла Таргонія визнав винним водія авто у вчиненні смертельної аварії та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки шість місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Строк відбування покарання обчислювати з 26 червня 2020 року. також  Суд вирішив зарахувати у строк покарання попереднє ув'язнення з 23 вересня 2019 року – день за день.

Та продовжити дію раніше обраного щодо чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до вступу вироку в законну силу, але не більше ніж на 60 діб, тобто до 25 серпня 2020 року.

Читайте також: Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння

фото з архіву Національної поліції Рівненщини
фото з архіву Національної поліції Рівненщини


фото з архіву Національної поліції Рівненщини
фото з архіву Національної поліції Рівненщини

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024