Озеро Гідропарку у Рівному вкрилось синьо-зеленими плямами

05 Липня 2020, 14:40
1934

У соціальних мережах рівняни скаржились на те, що в озері Гідропарку в районі вулиць Ботанічна, Севастопольська отруєна вода.

Для перевірки інформації лаборанти прибули на місце та дійсно виявили, що водойма під берегом вкрита синьо-зеленими плямами. Про це інформують пресслужбі Рівнеоблводоканалу. 

Спеціалісти відібрали дві проби вдень і вночі. За результатами лабораторного дослідження виявили, що синьо-зелені плями, жодного відношення до скиду відходів у водойму не мають. 

«Ці синьо-зелені плями – звичайні ціанобактерії (синьо-зелені водорості) забарвлені переважно у блакитно-зелений колір, в екстремальних умовах частіше мають забарвлення з різними відтінками червоного кольору. Зеленого відтінку клітинам надає хлорофіл «А». Червоний або блакитний колір обумовлений наявністю значної кількості фікобілінових пігментів», – йдеться у дописі. 

Синьо-зелені водорості поширені в застояній воді, в ставах і ріках, що повільно течуть. Якщо вода починає «цвісти», вона набирає неприємного запаху, а риба потерпає від нестачі повітря.

Читайте також: У воді та на пляжі Басового Кута виявили лямблії

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024