Двір у центрі Рівного хочуть забудувати, мешканці протестують

06 Липня 2020, 14:39
1668

Мешканці кількох рівненських багатоквартирних будинків 6 липня зранку зібралися біля міськвиконкому.

Люди обурені рішенням сесії Рівнеради щодо продажу невеликої ділянки землі, що знаходиться у дворі між їхніми будинками. І просять його скасувати. про це інформує видання 7 днів.

Йдеться про двір між будинками, що на вул. Соборній, №№ 1 і 1-а, та Княгині Ольги, №№4, 4а, 6. На крайньому засіданні сесії Рівнеради 2 липня депутати підтримали продаж з аукціону ділянки площею 400 квадратних метрів у дворі названих житлових будинків.


 

Люди розповіли, що нині там знаходиться сміттєвий майданчик, під ділянкою прокладена теплотраса, поруч дитячий майданчик.

«Ми проти цього», – наголосив один з мешканців Дмитро Скворцов. «Там і так невеликий двір, а його хочуть забудувати. Крім того кілька з довколишніх будинків в аварійному стані. Не знаємо хто хоче купити ту землю».

Мешканці розповіли, що чули ніби у їхньому дворі збираються звести стоматологічну клініку. Обурюються, мовляв неподалік і так є 4 великих стоматполіклініки.  

Між тим міський голова Рівного Володимир Хомко поспілкувався з людьми, які прийшли до виконкому, та розповів їм, що спробує це питання вирішити.

«Закон дозволяє мені накласти вето на рішення ради», – зазначив міський голова. «Звісно його можна подолати, якщо дві третини обранців за це проголосують (це має бути щонайменше 28 голосів). За мого головування два чи три рази накладав вето на рішення ради, причому жодне з них не було подолане. Якщо не зможуть зібрати таку кількість голосів, то це рішення про аукціон втратить чинність. Якщо ж подолають вето, то рішення буде чинним і ні, я ні люди вже нічого не зробимо» – додав міський голова.

Читайте також: Міський голова Рівного побоюється відкривати дитсадки в місті

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024